Rauna Oden

Från 67 990,00 SEK
/ par

* Obligatoriska fält

Från 67 990,00 SEK
29002
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

40 år senare och Rauna briljerar med oöverträffad prestanda

Rauna Oden är resultatet av 5 års utveckling och 50 års erfarenhet av högtalarbygge, en sann 3-vägare som sätter ny nivå på glädjen i musiklyssning. Trots ett större baselement och 6.5" koaxialelement är kabinettet inte så mycket större än den mindre modellen Vale.

Hifi & Musik konstaterar lyriskt att "Rauna Oden utgör en nära på perfekt balans mellan musikaliska allätare och analysredskap", i recensionen i nummer 1–2 2023. Köp hela numret här!

Delningsfilter Rauna Oden

"Odens öga" består av ett 6.5 tums coaxialelement (diskant i mellanregistret) med konmaterial i styv och lätt magnesium/aluminium och magnetsystem i neodynium. 8 tums basen är ett helt nyutvecklat element med titan-talspole som inte ger några magnetiska "virvlar" och svarar mycket snabbt och precist. Konen i styvt papper. Stabil korg och magnetsystem.

I delningsfitret har man nyttjat Danska Jantzens bästa komponenter i en hardwire-konfiguration.

Polskruvarna som sitter är från Tyska WBT i äkta silver, vilket gav en fantastisk förbättring i blindtest. Dessa är monterade på en specialfot i finsk plywood betsad i brun/svart lasyr med justerbara träkoner. Har man inte känsligt golv så funkar dessa direkt utan underlag och presterar så mycket bättre än spikes.

I botten av lådan sitter basreflex. Ny typ av betongblandning som är ännu "dödare" och ger finare yta med mer småstenar. Lådformen med en sluttande front som gör att alla elementens ljud tidsmässigt når öronen samtidigt. Inga stående vågor internt då formen är idealisk oregelbunden med noggrant framprovad dämpning som även minimerar betongklang.

Mer information

Typ 3-vägs basreflex
Baselement 8"
Diskant 6.5" coaxial med 1" diskant
Frekvensomfång 30-22000 Hz +/- 3 dB
Impedans 8 ohm
Känslighet 88 dB
Effekttålighet 350W max / 200W kontinuerlig
Delningsfrekvens 370 och 2000 Hz
Mått HxBxD: 925 x 353 x 395 mm
Vikt ca 52 kg/st

Glöm inte

Relaterade produkter