Thorens TD 402 DD

9 990,00 SEK

* Obligatoriska fält

9 990,00 SEK
10806
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Thorens-spelare med direktdrift och auto-stop!

Thorens nya spelare, TD 402 DD, täcker äntligen ett hål i marknaden - bra och välljudande direktdriven skivspelare under 10000:-. 

En direktdriven spelare har skivtallriken direktkopplad till motorn vilket gör att du kan skippa remmen. Detta ger en stabilare rotation med mindre svajande ljud (även om detta brukar vara åt det minimala hållet på remdrivna spelare). Motorn i TD 402 DD är väldigt tyst, stabil och resulterar till ett ljud med driv och spelglädje! 

Förutom fördelarna med direktdrift är TD 402 DD utrustad med många andra funktioner som underlättar vinyllyssnandet. Till att börja med har den auto-stop. Detta betyder att skivan slutar snurra när den har tagit slut - perfekt om du skulle somna i fåtöljen till din favoritmusik så slipper nålen slitas i onödan. Denna funktion går att förbikopplas via en switch på baksidan. Spelaren har även inbyggt RIAA-steg, om du eller din förstarkare skulle sakna det. Denna också förbikopplingsbar via switch på baksidan. 

Ytterilgare en fördel med denna spelare är att du har RCA-honor monterade på baksidan. Många spelare levereras med en fast kabel som blir lite jobbig att byta ut. Men här kan du helt fritt välja signalkabel mellan spelaren och förstärkaren (det följer givetvis med en signalkabel). 

På tonarmen, som är gjort i lätt kolfiber, sitter en förmonterad pickup från Audio-Technica med elliptisk slipning. Modellen heter AT-VM95E och är en av de mest populära pickuper i sin prisklass. Fördelar med denna pickup är att det finns uppgraderingsbara nålar i 3 steg - Elliptical Nude, MicroLine och Shibata. 

Spelaren finns i pianolackad svart ram och pianolackat ram i valnöt. Levereras med lock. 

Mer information

Typ Direktdriven spelare med inbyggt RIAA
Hastighet 33 / 45 rpm
Pickup Audio-Technica AT-VM95E
Tonarm -
Inbyggt RIAA TP 72 tonarm
Mått BxDxH: 420 x 355 x 139 mm
Vikt 6.1 kg

Glöm inte

Relaterade produkter