Heco La Diva

89 990 SEK
/ par
11521
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Tyska Hecos flaggskepp - La Diva

Var inte rädd för namnet - ”La Diva" är reslig musikförmedlare i finkostym för användaren som verkligen ställer höga krav på både ljudsamt finish, med betoning på ljud. Förvänta er absolut högsta klass!
Utvecklingsingenjörerna hos det tyska företaget HECO (anno 1949) har fått i uppgift att helt oberoende av materialval samt budget, skapa en välrenommerad högtalare helt utan kompromisser som bjuder mångdyrare(!) konkurrenter upp till dans - Resultatet är "La Diva".

La Diva är med sin höjd om 125cm och vikt på 50kg ett sant mästervärk. En fröjd att både se och höra på dagarna i ända. Här finns pondus från 6 st 8” element, varav 4 st är sidmonterade passiva radiatorer, per högtalare. Konarean i en högtalare motsvarar 3st 12” basar och resulterar i en torr, snabb och avgrundsdjup bas som sträcker sig ned till 19 Hz! På toppen finner vi den andra generationen 30mm Fluktus-diskant i Polyfiber samt det erkänt fantastiska 6” mellanregistret med AlNiCo-magnet som ser till att röster sitter precis där dem skall. Högtalaren sticker ut med det viktiga mellanregistret som tar en stor del av den hörbara bandbredden och möjliggör en kompromisslös förmedling av dina favoritspår.
Filterkomponenterna i den analoga kretsen håller absolut högsta klass där ingenting har lämnats oberört - räkna med lång utvecklingstid här. Du kan välja att köra Bi-/ Tri-Amp och med hjälp av placering av högtalarkontakterna har du möjlighet att dämpa dem olika elementen oberoende av varandra för att optimera dessa högtalare till just din lyssningsposition och personliga preferens.

Intrycket från La Diva när musiken slås på lämnar ingen oberörd. Upplösningen är fantastisk och ställer givetvis höga krav på din kringutrustning. Ger du La Diva det dem förtjänar och behöver kommer du aldrig behöva något annat - mer komplett förmedlare oavsett musiksmak blir svårt att finna. 

Vi erbjuder möjligheten att uppvisa samt demonstrera Hecos "La Diva" i vårt demorum i Vasastan (Stockholm) tillsammans med elektronik från tyska Vincent. Passa på att kontakta oss i ärendet så vi kan hjälpa dig med förmedling av dessa fantastiska skapelser.

Bestyckning

La Diva har ett riktigt fint mellanregister med en påkostad Alnico-magnet högst upp på framsidan. Alnico, som idag är en väldigt dyr typ av magnet, ger ett rappt och distinkt ljud med grym klarhet som inte alls känns jobbig, snarare motsatsen. Strax under mellanregistret sitter en 1" dome med en frontplatta som dom kallar för Fluktus. Denna ska ge en schysst spridning som breddar ut ljudbilden och även sweet spot, så att flera kan njuta av välljudet samtidigt. Diskanten klingar klart över 50kHz, egentligen inget människan hör, men detta gör att det klingar av väldigt naturligt då det är ditt öra som sätter stopp, inte diskanten. Under diskanten hittar du basregistret som utgörs av två 8" baselement som orkar gräva tillräckligt djupt. Men vad gör man när tillräckligt inte är tillräckligt? Jo, man sätter fyra stycken 8" slavbasar, två på vardera sida av kabinettet. Dessa slavbasar är avstämda och jobbar tillsammans med de två framåtriktade basarna för att gräva ännu lite djupare i frekvens.

Kabinett

La diva är till stora delen byggd av MDF. Sidorna är välvda för bättre stabilisering, samt innerstag som gör att lådan hålls stabil. Man har skärmat av en egen kammare för mellanregistret, som jobbar tillsammans med en akustisk dämpning som finns på baksidan av högtalaren. Ett frontskydd som täcker alla element på framsidan av högtalaren följer givetvis med, som enkelt går att plocka bort. Detta skydd är monterat med infällda magneter. Slavbasarna på sidorna är skyddade med robusta "galler" av aluminium. 

Bottenplattan är gjord av solid aluminium som i sin tur har monterade spikes/fötter. Detta gör att högtalaren står stabilt på golvet, även när du krämar på under albumets bästa låt (eller kanske hela albumet?). Spikesen är justerbara i höjd så att du kan optimera högtalarens lutning bakåt så att det låter optimalt i din soffa/fåtölj. 

Avslutningsvis lackas La Diva med den yttersta högkvalitativa lack för att ge den absolut bästa lackfinishen. 

Mer information

Typ 3-vägs med passiva radiatorer
Baselement 2 x 8" baselement, 4 x 8" passiva radiatorer
Diskant 1" Dome tweeter, 170mm Mellanregister (Alnico)
Frekvensomfång 17 - 52500 Hz
Impedans 4-8 ohm
Känslighet 93 dB
Effekttålighet 300 / 550 Watts (RMS / MAX)
Delningsfrekvens 290 / 2750 Hz
Mått BxHxD: 295 x 1310 x 435 mm
Vikt 49.8 kg/st

Glöm inte

Relaterade produkter