Paradigm Founder 120H

119 990,00 SEK
/ par

* Obligatoriska fält

119 990,00 SEK
12511
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Founder Series - Grundarens favorit!

Detta är toppmodellen i Paradigms Founder Series, en serie med högtalare utvecklade med Paradigms grundares ljudideal när han återvände till företaget. Denna serie gör sig kaxig mot varumärkets flaggskeppsserie Persona. 

Denna högtalare är en så kallad hybridkonstruktion, där man har utrustat de tre baselementen med en egen förstärkare på 1000 W. Denna förstärkare är utrustad med rumskalibrering från systerbolaget ARC för att anpassa basåtergivningen till ditt rum, från 300 Hz och nedåt. Detta betyder att du inte alls behöver något monster till slutsteg för resten av högtalaren, alltså mellanregister och diskant. Med känslighet på hela 95 dB går det till och med att driva hela högtalaren med ett liten rörförstärkare! 

Founder 120H gjorde succé under High End-mässan i Stockholm 2022, vilket inte alls är svårt att förstå redan vid den första tonen. Allt respektive register sitter perfekt på plats och skapar en högupplöst ljudbild som är imponerande i både bredd som djup. Det är också väldigt skönt att slippa oroa sig över basåtergivningen, den som brukar vara problematisk beroende på rummets akustik, tack vare det egna slutsteget med ARC rumskalibreringssystemet. 

Samtliga element som sitter i 120H är resultetet av flera års utveckling med unika lösningar som Paradigm har labbat fram. Diskanten är en 1" aluminium/magnesium-dome med keramisk beläggning med Paradigms spridningslins, PPA, för att få rätt fas. Även mellanregistret har bestyckats med denna spridningslins. Man har monterat elementen med något som Paradigm kallar för SHOCK-MOUNT™, ett sätt att minska resonanser. 

Basarnas koner är gjorda av kolfiber, ett lätt och styvt material, som är upphängt med Paradigms Active Ridge Technology (ART™) av tredje generationen. Denna upphängning är mer åldersbeständig än traditionell gummikant, samt ökar verkningsgraden md 3dB. 

Även fötterna som följer med är konstruerade med SHOCK-MOUNT™-teknik för att försöka koppla bort högtalaren från golvet. Två olika varianter fötter följer med för olika golv. 

Denna högtalare har snabbt blivit en personalfavorit och måste provlyssnas! Bland det mer prisvärda vi har i butiken just nu!

Mer information

Typ 3-vägs hybrid med aktiv basdel
Baselement 3 st 8" (215mm) Ultra-HighExcursion CARBON-X™ Unibody kon, Mellanregister: 6” (152mm) AL-MAG™ kon med Perforated Phase-Aligning (PPA™) lins,
Diskant 1" (25mm) AL-MAC™ Keramisk dome
Frekvensomfång 22 - 23000 Hz
Impedans 8 Ohm
Känslighet 95dB
Effekttålighet 300W
Delningsfrekvens -
Mått H x B x D: 1153 x 354 x 441 mm
Vikt 41.7 kg/st

Glöm inte

Relaterade produkter