verkstad
 
För oss handlar ljud om njutningen av att lyssna på musik genom bra och fina högtalare.
Många av våra kunder har hittat högtalare och utrustning som de är nöjda med och vill behålla, men som kan ha gått sönder.
Vår filosofi är då inte att sälja ny utrustning för säljandets skull, utan det är här vi kan erbjuda våra kunder en god verkstadsservice.
Vi har en egen verkstad i vår butik på S:t Eriksgatan 124 i Stockholm med mycket kunnande och lång erfarenhet av renovering av högtalare och högtalarelement.
 
Har du trasig elektronik, erbjuder vi även service på förstärkare och annan typ av utrustning.
För enklare felsökningar av högtalare i vår butik tar vi inte ut någon kostnad och för  övrig elektronisk utrustning tar vi 595 kr för en felsökning.
(Obs, gratis felsökning av högtalare gäller endast passiva högtalare. För aktiva högtalare gäller 595 kr för felsökning).
Väljer du att renovera din apparatur räknar vi självfallet av den summan på det slutgiltiga priset.
 
Vill du ha hjälp med att förbättra dina befintliga högtalare, har vi även stor erfarenhet och ett stort sortiment av noggrant utvalda högtalarelement, delningsfilter och komponenter av mycket hög kvalitet.
Vi hjälper dig gärna utveckla dina tankar och idéer och med att plocka fram produkter ur vårt breda sortiment som passar just dina ändamål.
 

Renovering av högtalarelement

Alla typer av högtalarelement har någon form av upphängning. På många element är denna upphängning fabricerad i ett material som kallas foam. Detta är en speciell typ av gummi som har fördelen att den har närmast obefintlig vikt och därför mycket liten påverkan på själva konen i högtalarelementet. Nackdelen med detta material är att det har en begränsad livslängd på ca 20 till 25 år, varefter det torkar och går sönder.
När detta sker skall man inte längre spela på högtalarna då risken finns att talspolen skadas.
 
Vår verkstad har lång erfarenhet utav renovering av element med denna typ av upphängning och vi utför så gott som dagligen denna typ av kantbyten.
Det vi gör är att ta bort den gamla, trasiga kanten varefter vi rengör alla ytor som har kontakt med upphängningen för att sedan limma dit en ny foamkant.
Alla renoverade element testas i tongeneratorn för att se att talspolen är centrerad och inte ger ifrån sig oönskade biljud. 
 
En förutsättning för att vi skall kunna renovera dina högtalarelement är givetvis att resterande delar av elementet, såsom talpole och spider, är intakta.
Detta är något som vi noggrant kontrollerar innan vi påbörjar renoveringen av ditt element.
 
Om du vill skicka hit elementen, kontakta gärna oss innan på info@hifikit.se så kan vi mot en kostnad på 150:- skicka dig en fraktsedel. På så sätt går det fortare och det blir billigare för dig.
 
Prislista för omkantning
3”         425:-/st
4”         475:-/st
5”         550:-/st
6.5”      650:-/st
8”         750:-/st
10”       750:-/st
12”       850:-/st
15”       950:-/st
 
Omkoning av element
När mer än bara kanten är skadat på ditt högtalarelement kan vi hjälpa dig med en omkoning.
Denna procedur kostar mer än en vanlig omkantning då konsatserna till elementen är betydligt dyrare än en gummikant. Själva arbetsprocessen är också mer omfattande då det krävs extremt hög precision för att centrera talspolen och limma dit konsatsen på elementet.
En omkoning av ditt element är ofta bara lönsamt om det handlar om mer exklusiva märkeselement som exempelvis JBL, RCF, B&C, Beyma, 18-sound med flera.
Vi tillhandahåller omkoningssatser till de flesta av dessa märken och modeller och vi säljer även omkoningssatser separat till den som vill renovera sina element själv.
Kontakta oss för priser och information om vilka element vi kan hjälpa dig med att renovera eller leverera omkoningssatser till.
 
Övriga verkstadstjänster
Om du har funderingar på hur du kan få din anläggning att låta ännu bättre så står vår tekniskt kunniga personal redo att bistå dig med hjälp och råd.
Vi har, förutom vårt breda sortiment av högkvalitativa högtalarelement, mängder av noggrant utvalda komponenter till filter av absolut toppklass.
De flesta av dessa komponenter håller vi också på lager och kan snabbt ta fram förslag och leverera produkter för dina specifika ändamål.
Vår verkstad står alltid redo att hjälpa våra kunder.
Med dina idéer och vår erfarenhet finns det mycket få begränsningar.
För oss handlar ljud om njutningen av att lyssna på musik genom bra och fina högtalare och vi hjälper dig mer än gärna att hitta dit.