verkstad

Reparera dina klenoder – ekonomiskt och hållbart

Har du högtalare och utrustning som du tycker mycket om – men som kan ha gått sönder? Gör en insats för både plånbok och hållbarhet och kom in med din trasiga utrustning så gör vi allt vi kan för att se till att de spelar som det ska igen.

Vi har en egen verkstad i vår butik på S:t Eriksgatan 124 i Stockholm med mycket kunnande och lång erfarenhet av renovering av högtalare och högtalarelement liksom övrig elektronik som förstärkare, aktiva högtalare, streamers, cd-spelare med mera.

  • För enklare felsökningar av passiva högtalare i vår butik tar vi inte ut någon kostnad.
  • För  övrig elektronisk utrustning tar vi 595 kr för en felsökning, Det gäller också aktiva högtalare, alltså högtalare med förstärkare.

Väljer du att renovera din apparatur räknar vi självfallet av den summan på det slutgiltiga priset.

Vill du ha hjälp med att förbättra dina befintliga högtalare, har vi även stor erfarenhet och ett stort sortiment av noggrant utvalda högtalarelement, delningsfilter och komponenter av mycket hög kvalitet. Hör av dig och utveckla dina tankar och idéer med oss – vi hjälper till att välja produkter ur vårt breda sortiment som passar just dina ändamål.

Renovering av högtalarelement

Alla typer av högtalarelement har någon form av upphängning. På många element är denna upphängning fabricerad i ett material som kallas foam. Detta är en speciell typ av gummi som har fördelen att den har närmast obefintlig vikt och därför mycket liten påverkan på själva konen i högtalarelementet.

Nackdelen med detta material är att det har en begränsad livslängd på ca 20 till 25 år, varefter det torkar och går sönder.När detta sker skall man inte längre spela på högtalarna då risken finns att talspolen skadas.

Vår verkstad har lång erfarenhet utav renovering av element med denna typ av upphängning och vi utför så gott som dagligen denna typ av kantbyten.
Vi ta bort den gamla, trasiga kanten varefter vi rengör alla ytor som har kontakt med upphängningen för att sedan limma dit en ny foamkant. Alla renoverade element testas i tongeneratorn för att se att talspolen är centrerad och inte ger ifrån sig oönskade biljud.

En förutsättning för att vi skall kunna renovera dina högtalarelement är givetvis att resterande delar av elementet, såsom talpole och spider, är intakta. Detta är något som vi noggrant kontrollerar innan vi påbörjar renoveringen av ditt element.

Skicka element

Det går bra att skicka hit elementen om du har svårt att komma in till butiken. Kontakta oss innan på info@hifikit.seAnge följande i mejlet:


Namn
Adress
Postnummer
Postort
Mobilnummer

Fabrikat
Storlek
Antal
Mått: bredd x höjd x djup
Vikt

Därefter mejlar vi dig en förbetald fraktlapp. Du tejpar fast den på kartongen och du lämnar in paketet hos ett DHL-ombud. Du betalar verklig frakt, vi har bra avtal och det brukar hamna i intervallen 150-200 kronor. Returfrakten hamnar på samma kostnad. När vi är klara med elementen mejlar vi en förskottsfaktura på hela beloppet.

Packa elementen noga så att inte konerna skadas. Många gånger kan man sätta elementen dikt emot varandra och fixera dem med skruv och mutter eller buntband i monteringshålen, på så sätt skyddas konerna. Svep gärna in elementen i bubbelplast eller liknade. Försök att hitta eller anpassa en kartong som är lagom stor så att inte elementen kastas runt i kartongen.

Vi brukar utföra jobbet med elementen inom en vecka från det att de har kommit tll oss.

Prislista för omkantning

Storlek på element Pris per element
3” 425 kronor
4” 475 kronor
5” 550 kronor
6.5” 650 kronor
8” 750 kronor
10” 750 kronor
12” 850 kronor
15” 950 kronor


Omkoning av element

När mer än bara kanten är skadat på ditt högtalarelement kan vi hjälpa dig med en omkoning. Denna procedur kostar mer än en vanlig omkantning då konsatserna till elementen är betydligt dyrare än en gummikant. Själva arbetsprocessen är också mer omfattande då det krävs extremt hög precision för att centrera talspolen och limma dit konsatsen på elementet.

En omkoning av ditt element är ofta bara lönsamt om det handlar om mer exklusiva märkeselement som exempelvis JBL, RCF, B&C, Beyma, 18-sound med flera.
Vi tillhandahåller omkoningssatser till de flesta av dessa märken och modeller och vi säljer även omkoningssatser separat till den som vill renovera sina element själv.
Kontakta oss för priser och information om vilka element vi kan hjälpa dig med att renovera eller leverera omkoningssatser till.

Övriga verkstadstjänster

Om du har funderingar på hur du kan få din anläggning att låta ännu bättre så står vår tekniskt kunniga personal redo att bistå dig med hjälp och råd.
Vi har, förutom vårt breda sortiment av högkvalitativa högtalarelement, mängder av noggrant utvalda komponenter till filter av absolut toppklass.

De flesta av dessa komponenter håller vi också på lager och kan snabbt ta fram förslag och leverera produkter för dina specifika ändamål.
Vår verkstad står alltid redo att hjälpa våra kunder.

Med dina idéer och vår erfarenhet finns det mycket få begränsningar. För oss handlar ljud om njutningen av att lyssna på musik genom bra och fina högtalare och vi hjälper dig mer än gärna att hitta dit.