IJData LspCAD 6 Standard

1 895 SEK
/ st
5443
  • Produktbeskrivning

Detaljer

LspCAD 6 standard är ett program som simulerar såväl passiva som aktiva analoga eller digitala delningsfilter, dessutom kan det simulera ett flertal olika varianter av högtalarlådor samt horn och transmission line högtalare.

Användargränssnittet är av ”drag-and-drop” typ vilket innebär att man skapar sitt högtalarsystem utifrån en palett med komponenter såsom motstånd, induktorer, kondensatorer, transformatorer, högtalare, samt ett otal aktiva analoga/digitala filterkomponenter. Det går göra låddesign i samma projekt som man gör delningsfilterdesign, t.ex. kan man simulera lågfrekvensdelen som en basreflexlåda med importerade T/S parametrar medan mellan och diskantregister simuleras med importerade data för frekvensgång och impedans. Låddesignen går ut på att man plockar delarna till lådan från paletten (högtalare, låda, basrexport, ev. hornkomponent mm.) samt kopplar ihop dessa till en låda, detta gör att det inte finns nån egentlig begränsning vilka lådor man kan konstruera. Detta kräver dock en del kunskap i elektroakustik, därför finns det färdiga mallar (templates) för de vanligaste lådtyperna som sluten, basreflex, slavbas och bandpass.

Delningsfilterkonstruktionen går ut på att plocka komponenter från paletten och placera dessa i kretsschemat, det finns ingen egentlig gräns för hur många register eller hur stora filter man kan konstruera. För den som är bekväm så finns det en del färdiga komponenter såsom aktiva filter, passiva filter m.m. Det är möjligt att blanda passiva och aktiva analoga/digitala filter i konstruktionen.

En kraftfull optimerare gör att man kan optimera antingen den totala frekvensgången eller frekvensgången för varje del av högtalarsystemet var för sig.

Ett flertal grafer visar allt från frekvensgång till konutslag för högtalare. En ”snapshot” funktion gör att man kan jämföra olika konstruktioner med avseende på frekvensgång. En tvåkanals delningsfilteremulator gör att man kan lyssna på hur delningsfiltret låter med de valda elementen utan att behöva bygga delningsfilter (kräver en tvåkanals effektförstärkare). Tvåkanalsbegränsningen i standardversionen gör att man kan emulera tvåvägssystem med denna funktion.

I programpaketet ingår justMLS som är ett mätprogram (mikrofon ingår ej), dessutom ingår den populära LspCAD 5.25 i paketet. Manual på engelska.

Systemkrav: Windows2000/XP PC (Win98 ej supportad för LspCAD 6, funkar däremot med medföljande LspCAD 5.25).

USB anslutning (används för USB kopieringsskydd)

Ej öppet köp