Supra Sword-ISL Rhodium

Produktnamn Pris / par Antal
Sword-ISL Rhodium (0.8 m)
5 790,00 SEK
Sword-ISL Rhodium (1 m)
5 990,00 SEK
Sword-ISL Rhodium (1.5 m)
6 490,00 SEK
Sword-ISL Rhodium (2 m)
6 990,00 SEK
54551
  • Produktbeskrivning

Detaljer

Supra Sword signalkabel med Rhodiumkontakter

Supra lanserar nu en specialversion av Sword-lSL som ska matcha Sword Excalibur högtalarkabel.

Först ut är signalkabel med Rhodiumpläterade RCA-kontakter. Senare under året kommer det också släppas en balanserad variant med Rhodiumpläterade XLR kontakter. Att plätera med Rhodium är en helt annan process än för guldplätering. Guldplätering är en förhållandevis enkel process medans Rhodiumplätering är svår och kostsam, men ger också bättre ledaregenskaper.

Kabeln bygger på samma patenterade princip som för alla Swordkablar, en låginduktiv bifilarlindad Litz-konstruktion. Konceptet ger ett lågt störningsupptag och ger tillsammans med vår effektivaste folieskärm ett mycket bra skydd emot elektrisk och magnetiska fält. Likväl som för föregångaren är den fasförskjutande reaktansen extremt liten, kvar finns endast en mycket låg, faslinjär resistans som låter alla klanger vara precis som avsågs vid inspelning, mixning och mastering. Konstruktionen släcker också i det närmaste ut kapacitansen, vilket ger en ultrasnabb signalkabel med total dynamik och full transparens. Den becksvarta bakgrunden släpper fram minsta mikrodetalj precis som kabel ska göra. Sword förmedlar musiken exakt, tar inte bort något, lägger till, förändrar eller förstärker.

Varenda swordkabel monteras omsorgsfullt av Supras erfarna montörer i Ljungskile, Sverige. Skalning, avisolering av Litztråd, lödning och testning görs manuellt för att säkerhetsställa absolut bästa kvalitet. Ett handarbete att vara stolt över.

sword construction

Ett ord om kabelns uppbyggnad

Figuren ovan visar schematiskt konstruktionen. Varje ledare innehåller tolv individuellt lackisolerade kardeler i två lager. Innersta lagrets sex kardeler spunna åt ett håll i brant stigning för att bli exakt lika länga som det yttre lagrets sex kardeler som spunnits åt andra hållet. Lagren är åtskilda med en PE-isolering, inre lagret spunnet runt en glasfiberkärna för mekanisk stabilitet. Ytterst, separat skärmade med vår fina folieskärm, som inte låter störningar fläcka signalen. Resultatet är en blixtsnabb, faskorrekt kabel som låter signalen passera utan att påverkas åt något håll.

Relaterade produkter