KEF LS50 Wireless II

27 990,00 SEK

* Obligatoriska fält

27 990,00 SEK
3204
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

KEFs trådlösa streaming-högtalare har blivit mycket bätre!

KEFs populära stativhögtalare LS50 fick ett trådlöst, aktivt syskon 2016 som snabbt blev en självklar kandidat för den som letade efter riktigt hifi-ljud i kompakt format med möjlighet till streaming. Denna högtalare har idag blivit uppdaterad på flera håll och kanter och heter idag KEF LS50 Wireless II. 

Så vad är nytt?
Ganska mycket är det snabba och enkla svaret. Den tidigare modellen krävde en fysisk kabel mellan höger och vänster högtalare, som du numera inte behöver. Högtalarna snackar trådlöst med varandra i upp till 24bit/96kHz. Vill du dock uppnå högre upplösning behöver du dock ansluta den medföljande länkkabeln. Högtalarna har stöd för DSD256 och MQA. 

Det finns även en HDMI eARC-port så att du kan ansluta TVn. Utöver detta finner du en optisk och en koaxial ingång, en analog 3.5mm aux samt en utgång för subwoofer. 

LS50 Wireless II har stöd för såväl 2.4GHz som 5GHz trådlöst, men för extra stabil anslutning kan du också koppla in en ethernet-kabel direkt in i högtalaren. 

Mer streaming!
Precis som föregångaren har du möjlighet att streama musik direkt från Spotify via Spotify Connect, men även streaming-möjligheterna är uppdaterade. Tidal, Google Chromecast, Podcasts, Deezer m.fl. samt stöd för AirPlay 2. Med Bluetooth kan du även spela upp musik trådlöst om nätverket skulle bråka. Högtalaren är även s.k. Roon Ready (uppdatering kommer snart). 

Nytt element, nytt slutsteg
Uni-Q-elementet, som har blivit KEFs signum, har uppdaterats med något som KEF kallar för Metamaterial Absorption Technology (MAT). Detta är som en komplicerad labyrint i storleken som en hockeypuck som sitter monterad bakom elementet. Denna pryl ska sänka distorsionen i de högre frekvensregistret från diskanten som resulterar i ett mycket klarare och mer kontrollerat ljud. 

Slutsteget och biffats upp till 100W Klass A/B till diskanten och hela 280W Klass D för bas/mid och det sitter givetvis steg i vardera högtalare. I jämförelse med föregångaren, som i sig redan lät fantastiskt, har man här lyckats få upp ljudkvalitet i alla aspekter. Renare och mer kontrollerat hela vägen från bas- till diskantregistret. Ljudbilden är större och bredare med bättre separation mellan instrumenten i musiken. 

LS50 Wireless II är helt enkelt en mycket förbättrad version av sin föregångare! 

Mer information

Typ Aktiv högtalare med inbyggd streaming
Effekt LF: 280W, HF: 100W (per högtalare)
Baselement 130 mm (5.25 in.) aluminium cone (Uni-Q)
Diskant HF: 25 mm (1 in.) vented aluminium dome with Metamaterial Absorption Technology (Uni-Q)
Frekvensomfång 45 - 28000 Hz
Analoga Ingångar 3.5mm AUX
Digitala Ingångar HDMI eARC, Optisk, Coax
Utgångar Sub Out
Bluetooth Ja, 4.2
Streaming Spotify via Spotify Connect, Tidal, Amazon Music, Qobuz, Deezer, QQ Music via QPlay (coming soon), Internet Radio, Podcast
Mått HxBxD: 305 x 200 x 311 mm
Vikt 20.1 kg (Par)

Glöm inte

Relaterade produkter