Leak Audio Stereo 130

Från 9 990,00 SEK

* Obligatoriska fält

Från 9 990,00 SEK
78000
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

En legend är tillbaka - med RIAA, DAC och Bluetooth!

Leak Audio är tillbaka och man har fyllt ett tomrum i hifi-världen! Stereo 130 är en analog klass AB-förstärkare i ett mer kompakt format, med en design som flörtar med sitt äldre syskon från 60-talet. 

Formatet på denna förstärkare klassas som "mid size", alltså inte helt i fullformat som man kanske är van vid, men man har lyckats peta in det mesta man kan tänka sig behöva för en modern anläggning. 2 x 45 W i 8 ohm och 2 x 65 W i 4 ohm tillåter kraftfullt ljud i såväl mindre högtalare som medelstora högtalare. Analoga ingångar finns såklart och även ingång med inbyggt RIAA-steg (MM) så att du kan ansluta din skivspelare direkt in i förstärkaren. Stereo 130 har även en högklassig DAC från ESS Sabre32 inbyggt (PCM och DSD) och där finner vi två optiska ingångar, en coaxial ingång samt en USB. Anslut TV, dator eller har du kanske massa CD-skivor från förr som du vill återutforska? Varför inte köra den tillhörande CD-spelaren CDT från Leak! För att göra livet lite enklare och smidigare har man även byggt in en Bluetooth-mottagare så att du enklet kan spela upp musik från din smartphone, surfplatta eller annan Bluettoht-pryl. 

På fronten hittar vi två stora rattar på vardera sida, en för volymen (som är motoriserad för fjärr) och den andra är ingångsväljaren. Mellan dessa sitter en tonkontroll för bas, diskant och en kontroll för balans. Dessa kan du helt bypassa genom att trycka på Direct-knappen när du vill avnjuta av musiken med helt rak signalväg. Man har även passat på att lägga till en utgång för hörlurar. Man kanske inte alltid kan lyssna via högtalare, men då vill man kanske att det ska låta minst lika bra med hörlurar!

Något som Leak Audio har gjort riktigt bra är att ta avstånd från starka och igenomträngande LED-lampor på fronten som nästan lyser upp ett mörkt rum. Istället har man valt lite mer diskreta ljusindikationer i varmare toner - en väldigt trevlig detalj tycker vi! 

Finishen är grym och Stereo 130 andas kvalitet och välljud! Ett måste för den som är trött på dagens spaceade förstärkare i fullformat!

Fjärrkontroll ingår!

Mer information

Effekt 2 x 45W (8 ohm) / 2x65W (4 ohm)
Analoga Ingångar 2 x RCA (AUX1, AUX2) ,1 x RCA (phono MM)
Digitala Ingångar 2 x Optisk Toslink ,1 x RCA COAX, 1 x USB-B
Utgångar 1 x RCA (PRE OUT), 1 x Optisk Toslink ,1 x RCA COAX, Hörlur
Högtalarutgångar 1 par
Tonkontroll Ja (Bas, Diskant, Balans)
Bluetooth Ja, A2DP, aptX (priority), SBC
Streaming -
D/A-omvandlare ESS Sabre32 Reference ES9018K2M
Mått BxHxD: 326 x 146 x 276 mm (Valnöt), 302 x 118 x 270 mm (Silver)
Vikt 8.3 kg (Valnöt), 7 kg (SIlver)

Glöm inte

Supra

Ply

Från: 70,00 SEK

Supra

ZAC Toslink

Från: 400,00 SEK

Supra

USB 2.0 A-B

Från: 325,00 SEK

Leak Audio

CDT

8 490,00 SEK

Relaterade produkter