KEF R3 Meta

27 990,00 SEK
/ par

* Obligatoriska fält

27 990,00 SEK
26010
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

KEF R3 Meta – uppgraderad världssuccé

Nya R3 Meta från KEF är en trevägs stativhögtalare med förbluffande bra ljudkvalitet över hela registret. Den är försedd med 12:e generationens Uni-Q®-element med MAT™ (Metamaterial Absorption Tehnology) liksom ett kraftfullt 6,5-tums baselementet i hybridaluminium. Det är samma element som används i den största högtalaren i serien, R11. 

Metamaterialet, MAT™, absorberar 99 procent av det oönskade ljudet från elementets baksida, vilket ger ett renare och mer naturligt resultat.

R Meta-serien har tekniska förbättringar direkt hämtade från klassledande KEF THE REFERENCE.

Högtalaren finns som tidigare i tre färg- och materialval: svart, vit och valnöt. 

Mellaregistret har en förstärkt kon i ett magnesium/aluminium-materiel och konen sitter i ett gjutet aluminiumchassi med KEF:s revolutionerande Z-flex-upphängning. Mitt i Meta Uni-Q-elementets akustiska centrum finns en mycket sofistikerad ventilerad diskant som du känner igen från KEF Blade.

R Meta-seriens nya baselement är lika imponerande. Kombinationen av en ytterst kraftfull magnet med en stor talspole med väldigt låg massa och en lätt, styv och stark kon levererar en djup okomprimerad bas, med superb dynamik och mycket hög effekttålighet.

Kom och lyssna!

whathifi

"KEF knocks it out the park again: the R3 Metas are wonderfully transparent, refined speakers that are hugely entertaining performers, too"

Spinorama

KEF är en tillverkare som lämnar mycket information om produkterna – på senare år genom så kallade ”white papers” som ger en bakgrund till konstruktionerna. I dessa finns en samling mätningar - Spinorama - som ger tydliga fingervisningar om hur högtalarna är konstruerade och som också kan avslöja eventuella brister. Dessutom ger mätningarna en tydlig fingervisning om högtalarna stämmer överens med det omfattande forskning har visat att människor faktisk gillar. Mätningarna görs i ekofria rum, eller genom simuleringar.  

Du hittar KEF:s white paper för nya R-serien under dokument!

Här presenterar och diskuerar en officiell representant från KEF resultaten på forumet Audio Science Review: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/kef-r-series-with-mat-white-paper.43946/

Här finns mätningarna av R3 samlade: https://www.spinorama.org/speakers/KEF%20R3%20Meta/KEF/index_vendor-v2.html

Mer information

Typ 3-vägs basreflex
Baselement Bas 165mm (6.5") hybrid aluminiumkon
Diskant Uni-Q-uppsättning: 125mm (5") aluminiumkon, 25mm (1") aluminiumdome med MAT
Frekvensomfång 38 - 50000 Hz (-6db), typisk in-room-bas ner till 30 Hz, frekvenssvar (+-3db) 58–28 000 Hz
Impedans 8 ohm
Känslighet 87 dB
Effekttålighet Rekommenderad uteffekt förstärkare: 15–180W
Delningsfrekvens 420, 2300 Hz
Mått HxBxD: 422 x 200 x 336 mm
Vikt 12,4 kg/st

Glöm inte

Supra

Ply

Från: 70,00 SEK

Relaterade produkter