Carlsson OA-61

36 800,00 SEK
/ par
61000
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Ikonisk Carlsson-högtalare i ny version – välljud i toppklass!

Stig Carlsson presenterade i början av 1980-talet en serie högtalare under eget namn. Först ut var OA-51 – högtalaren som många än i dag håller som Stig Carlssons bästa. 

OA-51 är en av 1900-talets svenska designklassiker och finns representerad i Nationalmuseums samlingar. Lars Lallerstedts formgivning är lika djärv som den är funktionell – och utmanar likt alla andra Carlssonskapelser högtalarens traditionella formspråk.

Nu har Stiftelsen Stig Carlsson och högtalarkonstruktören Ingvar Öhman tagit fram en helt omarbetad version av denna klassiska modell och som har fått beteckningen OA-61. Den nya versionen har en mängd uppgraderingar från originalet, men behåller samtidigt alla de egenskaper som gör att många än i dag håller modellen som Stig Carlssons bästa högtalare någonsin.

Om du aldrig har Kom in i butiken och lyssna på en högtalare i absoluta toppklass – och som är konstruerad att spela med och i normalt möblerade rum och som därför inte kräver en mängd akustiska ingrepp för att låta optimalt.

Detta är nytt:

• Diskantelement med rak energikurva upp genom hela diskantregistret.

• Baselement med originalelementets alla kvaliteter men därtill sänkt distorsion, klart förbättrad tonkurva och en jämnhet i produktionskvaliteten som inte setts tidigare.

• Högtalarens invinkling är nu justerbar oberoende av absorbenten, således att optimal ljudbild kan uppnås i alla tänkbara lyssningsrum.

• Konsoller plus specialhylla som underlättar exakt invinkling kommer finnas att köpas som tillbehör.

• Möjlighet finns även att utrusta högtalaren med en extra dämppanel, för dig med de allra högsta kraven och en blick för den spännande estetiken som dessa ger.

• Ny placering av basreflexporten som gjort att ytterligare förbättringar av bakväggsabsorbenten blivit möjliga, liksom en markant förbättrad basreflexfunktion 

• Trots att formspråket är bevarat är högtalaren estetiskt utvecklad med bland annat nya frontskydd (det för basen är ett tillbehör) och allt som allt är den förbättrad funktionellt/akustiskt på så många punkter att den även har fått ett nytt namn - OA-61!

Mer information

Typ Dubbelkammar-basreflex
Baselement 7"
Diskant 1"
Frekvensomfång 34 - 21000 Hz
Impedans 8 Ohm
Känslighet 87 dB
Effekttålighet -
Delningsfrekvens 2700 Hz
Mått HxBxD: 43.5 x 30 x 25 (endast låda), 73 x 54.5 x 29 (med "elefantöra") cm
Vikt 12 kg/st

Relaterade produkter