Primare I35 Prisma

50 990,00 SEK

* Obligatoriska fält

50 990,00 SEK
36013
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Primares mest kraftfulla integrerade modulförstärkare med inbyggt DAC och streaming!

I35 Prisma är Primares "största" modell i form av effekt, i analogt utförande, med inbyggd DA-omvandlare och Prisma-modul för streaming.

I35 Prisma är utrustad med Primares UFPD2-förstärkare som lämnar 150W i 8 ohm över hela frekvensregistret och ljudet är minst sagt imponerande. Snabbt och responsivt med stor kropp och fyllighet. Denna förstärkare lyfter dina högtalare ytterligare en nivå och låter dem blomma ut till fullo!

Den inbyggda DAC-modulen, DM35, är utrustad med 4st optiska toslink-ingångar och två koaxiala ingångar som hanterar en upplösning på 192kHz/24 bit, samt även en USB-B-ingång som hanterar upp till 768kHz/32 bit and DSD256 (11.2MHz).

Utöver detta sitter Primares grymma Prisma-modul inbyggt som tillåter streaming via Spotify Connect, AirPlay2, Chromecast samt bluetooth och andra streamingtjänster. 

UFPD2

År av utveckling och noga utvärdering har resulterat till en egen, fullt analog klass D-teknik som primer har döpt till UFPD - Ultra Fast Power Device. I de senaste förstärkarna från Primare sitter numera en vidareutvecklad variant av UFPD, UFDP2. 

Klass D, som ofta misstas för att vara helt digitalt förstärkeri, är en extremt bra teknik som bara blommar ännu mer om man vet hur man ska använda den. Till skillnad från vad som kallas ”digital klass D”, som kontrolleras av digitala kretsar, nyttjar Primares UFPD en helt analog signal. Primares UFPD2-förstärkare lyckas nytta Klass D-teknikens fulla potential och levererar en stabil kraft med riktigt låg distorsion

Förutom ett mustigt och kontrollerat ljud ser man även fördelar som låg förbrukning, låg värmeutveckling och en effektivitet på 90-95%. 

Prisma

Prisma kallas Primares streaming-plattform som både finns inbyggt i delar av deras sortiment och går även att köpas som modul för att bygga ut befintlig Primare-produkt som saknar funktionen. 

Med Prisma kan du enkelt strömma musiken via Spotify Connect, AirPlay 2 eller Chromecast. Modulen är även så kallad ”Roon Ready” och med en framtida uppdatering kan du strömma från Roon. 

Prisma har även stöd för multiroom och du kan styra systemen via Prisma-appen.

Som bonus sitter även en Bluetooth-mottagare som möjliggör snabb och smidig anslutning trådlös. 

Modulär design

Den modulära designen har man försökt tillämpa på så många produkter i sortimentet så att kunden själv ska känna frihet att välja funktioner som denne vill ha i sitt system. Man kanske vill ha en helt analog förstärkare utan digital/analog omvandlare och streaming, men kan tänka sig ha dessa funktioner i CD-spelaren. Ja, du väljer helt själv hur du vill bygga ditt system och skulle du ångra dig i framtiden går det alltså att komplettera med separata moduler som enkelt byggs in i maskinen. 

Skandinavisk design

Primares produkter andas skandinavisk design - diskret och minimalistisk men som ändå drar till sig blickar. Den enkla layouten är enkel att förstå sig på och kan användas av alla. 

Mer information

Effekt 2 x 150W (8 ohm), 2 x 300W (4 ohm)
Analoga Ingångar 2 x stereo XLR, 3 x stereo RCA, IR in
Digitala Ingångar 4 x toslink, 2 x Coax 1 x USB B
Utgångar 1 x stereo RCA Pre Out, 1 x stereo RCA Line Out, 1 x Coax Out, 12v Trigger
Högtalarutgångar 1 par
Tonkontroll -
Bluetooth Ja
Streaming Spotify Connect, AirPlay 2, Chromecast
D/A-omvandlare AKM AK4497
Mått BxHxD: 430 x 106 x 420 mm
Vikt 11 kg

Glöm inte

Supra

EFF-IXLR

Från: 1 050,00 SEK

Supra

EFF-ISL

Från: 1 090,00 SEK

Supra

Trico RCA

Från: 575,00 SEK

Supra

ZAC Toslink

Från: 385,00 SEK

Supra

Cat8 + FRHF

Från: 320,00 SEK

Supra

Sword Excalibur

Från: 10 595,00 SEK

Relaterade produkter