Teenage Engineering OD-11 Cloud Speaker

9 990,00 SEK
/ st

* Obligatoriska fält

9 990,00 SEK
10000
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Älskad designklassiker i uppkopplad tappning

Här är en enastående högtalare som förvaltar – och utvecklar – arvet från Stig Carlsson. OD-11 formgavs av Lars Lallerstedt och konstruerades av Sveriges främste högtalarkonstruktör genom tiderna – Stig Carlsson – 1974.

Tack vare de estetiska och ljudliga kvaliteterna har den blivit en favorit bland konstmuséer i hela världen – så även på Moderna Muséet i Stockholm. Carlssonhögtalarna har också varit musikernas val tack vare den naturliga återgivningen av instrument- och rumsklanger.

Nu har teknikoraklet Teenage Engineering, tillsammans med Stiftelsen Stig Carlsson, tagit fram denna ultramoderna version som klarar alla samtidens uppkopplade behov. 

OD-11 Cloud är en helt aktiv högtalare med inbyggd dator, förstärkare på 100 watt och streaming – bland annat med Spotify Connect och Apple AirPlay 2 som möjliggör komplett integration med alla dina ljud- och bildlösningar – liksom multiroom.

Högtalaren låter bäst i par och stereoljud, men fungerar också bra i ensam singel-stereo.

Teenage Engineering har också utvecklat mjukvaran Orthoplay – ett gränssnitt som gör din iPhone eller iPad till en fjärrkontroll med styrning av den inbyggda cloudfunktionen. Denna gör att all den musik du spelat upp lagras i högtalaren och alltså kan spelas efter det att du stängt av dina andra enheter. 

Fyll ditt hem, den offentliga lokalen eller kontoret med välljud från dessa vackra skapelser. Inte undra på att MoMa Design Store i New York var en av de första som sålde OD-11 Cloud!

Trådlöst komplett ljudsystem

Mer trådlöst än denna högtalare blir det nog inte. Inbyggt finns fler än bara ett sätt att spela upp musiken.

De vanliga, Bluetooth och AirPlay men även nya Spotify Connect som låter dig sätta igång musiken från din dator eller smartphone.

Skillnaden här är att du endast använder den som en fjärrkontroll, vilket betyder att du kan sätta igång musiken och använda telefonen som vanligt igen. Eller stänga av den, om du vill hålla dig mobilfri i hemmet. OD-11 kommer fortsätta spela upp dina Spotify-listor.

Dessutm har den både digital och analog ingång, vilket gör att du kan koppla in exempelvis en vinylspelare (RIAA/Phono-steg krävs), en cd-spelare eller en TV med analoga eller digitala toslinkkablar.

Ljudkvalitet i hela hemmet och kontoret

Eftersom varje enhet har en egen förstärkare går det att välja hur många OD-11 du vill ha.

Det går bra att spela med bara en högtalare, så kallat singel-stereo. Men för att få ut det mesta av högtalarna och ett riktigt stereoljud, behöver du två högtalare. Du kan också bygga ut och gruppera flera OD-11 och få samma musik ur flera enheter - i samma rum eller i olika delar av hemmet.

Med Airplay 2 är det busenkelt att streama till de olika högtalarna och välja volymen mellan del olika grupperna. De passar utmärkt till offentliga lokaler och kontor som ställer höga krav på enkel funktion, bra ljud, och representativ estetik.

Kom in så visar vi gärna möjligheterna!

Orthoplay

Orthoplay är gränssnittet som styr OD-11 och finns i form utav app för alla iOS-enheter och även via web från valfri dator.

Där kan du även bestämma grupper, namn och nätverk etc.

Teknik i framkant

Datorn som är hjärnan i systemet kallas Ortho Enginge är helt egenutvecklad av Teenage Engineering och sköter all delning och trådlös kommunikation. Den analoga Klass-D-förstärkaren på hela 100W levererar kristallklart ljud som är helt anpasssad för elementen. 

od-11 test

image

 

Mer information

Typ Aktiv streaming-högtalare
Effekt 100W
Baselement 6.5"
Diskant 2"
Frekvensomfång 28 - 28000 Hz
Analoga Ingångar 3.5mm line in
Digitala Ingångar Optisk
Utgångar -
Bluetooth Ja
Streaming Spotify Connect, AirPlay 2
Mått BxHxD: 262 x 272 x 262 mm
Vikt 7.5 Kg

Glöm inte