Paket New Vintage: Leak + Wharfedale

Från

Ordinarie pris 23 970,00 SEK

21 490,00 SEK

* Obligatoriska fält

Från

Ordinarie pris 23 970,00 SEK

21 490,00 SEK

89012
  • Produktbeskrivning

Detaljer

Fint paket med fantastisk vintage-feeling!

Här har vi paketerat ihop två produkter som släppt som en hyllning till sina föregångare från 60-talet - förstärkare från Leak Audio och högtalare från Wharfedale! 

I paketet ingår:
- Leak Audio Stereo 130 förstärkare
- Wharfedale Linton högtalare
- Matchande stativ till högtalare


Leak Audio är tillbaka och man har fyllt ett tomrum i hifi-världen! Stereo 130 är en analog klass AB-förstärkare i ett mer kompakt format, med en design som flörtar med sitt äldre syskon från 60-talet. 

Formatet på denna förstärkare klassas som "mid size", alltså inte helt i fullformat som man kanske är van vid, men man har lyckats peta in det mesta man kan tänka sig behöva för en modern anläggning. 2 x 45 W i 8 ohm och 2 x 65 W i 4 ohm tillåter kraftfullt ljud i såväl mindre högtalare som medelstora högtalare. Analoga ingångar finns såklart och även ingång med inbyggt RIAA-steg (MM) så att du kan ansluta din skivspelare direkt in i förstärkaren. Stereo 130 har även en högklassig DAC från ESS Sabre32 inbyggt (PCM och DSD) och där finner vi två optiska ingångar, en coaxial ingång samt en USB. Anslut TV, dator eller har du kanske massa CD-skivor från förr som du vill återutforska? Varför inte köra den tillhörande CD-spelaren CDT från Leak! För att göra livet lite enklare och smidigare har man även byggt in en Bluetooth-mottagare så att du enklet kan spela upp musik från din smartphone, surfplatta eller annan Bluettoht-pryl. 

På fronten hittar vi två stora rattar på vardera sida, en för volymen (som är motoriserad för fjärr) och den andra är ingångsväljaren. Mellan dessa sitter en tonkontroll för bas, diskant och en kontroll för balans. Dessa kan du helt bypassa genom att trycka på Direct-knappen när du vill avnjuta av musiken med helt rak signalväg. Man har även passat på att lägga till en utgång för hörlurar. Man kanske inte alltid kan lyssna via högtalare, men då vill man kanske att det ska låta minst lika bra med hörlurar!

Något som Leak Audio har gjort riktigt bra är att ta avstånd från starka och igenomträngande LED-lampor på fronten som nästan lyser upp ett mörkt rum. Istället har man valt lite mer diskreta ljusindikationer i varmare toner - en väldigt trevlig detalj tycker vi! 

Finishen är grym och Stereo 130 andas kvalitet och välljud! Ett måste för den som är trött på dagens spaceade förstärkare i fullformat!

Fjärrkontroll ingår!

Specifikationer:
Effekt: 2 x 45W (8 ohm) / 2x65W (4 ohm)
Analoga Ingångar: 2 x RCA (AUX1, AUX2) ,1 x RCA (phono MM)
Digitala Ingångar: 2 x Optisk Toslink ,1 x RCA COAX, 1 x USB-B
Utgångar: 1 x RCA (PRE OUT), 1 x Optisk Toslink ,1 x RCA COAX, Hörlur
Högtalarutgångar: 1 par
Tonkontroll: Ja (Bas, Diskant, Balans)
Bluetooth: Ja, A2DP, aptX (priority), SBC
D/A-omvandlare: ESS Sabre32 Reference ES9018K2M
Mått BxHxD: 326 x 146 x 276 mm (Valnöt), 302 x 118 x 270 mm (Silver)
Vikt: 8.3 kg (Valnöt), 7 kg (Silver)


Wharfedale är ett fabrikat som har hängt med länge i hifi-branschen och redan 1965 lanserades den första Linton-modellen. Nya Linton har tagit inspiration från tidiagre modeller i såväl utseende som prissättning. Linton var nämligen en högtalare som klassades som en seriös Hifi-högtalare men med en prisbild som inte var hysterisk. 

Det välbyggda kabinettet rymmer tre separata element och skapar alltså en 3-vägshögtalare med pondus och stabilitet. 8" baselement med kevlarkon tar hand om de lägre frekvenserna ypperligt och fyller ut även de större rummen utan problem. Ett 5" mellanregister ger kropp i röster och instrument och 1"-diskanten klingar av snyggt. Dynamik finns det gott och och man vill bara spela mer musik för varje låt som går. 

Som tillbehör att köpa finns ett par matchande stativ, som i sig är riktigt snygga! Lyxiga materialval med tyngd ger ett riktigt stabilt stativ till en högtalare som förtjänar det bästa. Som bonus kan man även förvara ett gäng vinylskivor i stativen, så att du snabbt är redo för nästa platta. 

Måste ses, måste provlyssnas och det gör du enkelt i vår butik! 

Specifikationer:
Typ: 3-vägs basreflex
Bas: 8" vävd Kevlar-kon
Mellanregister: 5" vävd Kevlar-kon
Diskant: 1" Soft dome
Frekvensomfång: 40 - 20000 Hz (+/-3dB) (35 Hz -6dB)
Impedans: 6 ohm (min 3.2 ohm)
Känslighet: 90 dB
Delningsfrekvens: 630 Hz, 2400 Hz
Mått HxBxD: 565 x 300 x 330(+30 kontakter) mm
Vikt: 18.4 kg

 

Glöm inte

Supra

Ply

Från: 65,00 SEK

Relaterade produkter