Ortofon Concorde Music Bronze

5 490,00 SEK
/ st
10573
  • Produktbeskrivning

Detaljer

Ortofons nya Concorde-serie för musiklyssning!

Utvecklad av musikälskare, för musikälskare, blandar Concorde Music-pickuperna förstklassig prestanda med en ikonisk design. 

Concorde Music Bronze är modellen i serien med en nål med Fine Line-slipning, som har bättre kontakt med skivspåren och kan på så sätt plocka upp mer detaljer och måla upp en större ljudbild. Tack vare den jämnare kontaktytan slits inte nålen lika snabbt som en konsik eller elliptisk slipning. Även skivorna tar mindre stryk! 

Ortofons Concorde-design är idag en världsikon och en av de mest berömda pickuper inom ljud- och DJ-världen. Ursprungligen utvecklad som en lösning på utmaningen med enkel montering på en tonarm utan skruvar eller ledningar, tjänade Concordes unika design det danska industriella designpriset och blev en ikon inom ljudindustrin.

• Fjädring: Ortofons exklusiva gummiblandning används för nålfjädringarna, alla noggrant producerade internt i den egna gummiproduktionen och utvecklade av Ortofons forsknings- och ingenjörsteam för strålande prestanda.

• Spolsystem: Silverpläterad syrefri koppar väljs för quad-coil-systemet tillsammans med fyra delade polstift som ger en utnivå på 6 mV av dynamiskt, naturtroget ljud med en exceptionell klarhet och trohet.

• Uppgraderingsbarhet: Alla Concorde Music-nålar är kompatibla med alla Concorde Music-pickuper. Du kan alltså alltid köpa en ersättningsnål eller passa på att uppgradera till en bättre!

Specifikationer:
Nålprofil: Nude Fine Line
Nålrör: Aluminium
Nålradie: r/R 8/40 μm
Kanalbalans vid 1kHz: 1 dB
Kanalseparation: vid 1 kHz: 26 dB
Utnivå: 6 mV
Spårningsförmåga vid 315 Hz: 80 μm
Dynamisk komplians: 15 μm/mN
Rekommenderat nåltryck: 1.8 g
Rekommenderad last impedans: 47 ohm
Rekommenderad last kapacitans: 150-300 pF
Intern induktans: 815 mH
Intern impedans: 1.27 kohm
Vikt: 18g 

Glöm inte

Relaterade produkter