Wharfedale Super Denton

12 990,00 SEK
/ par

* Obligatoriska fält

12 990,00 SEK
78503
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Kommer i slutet av juni!

Vintage-estetik i kompakt form – med makalöst ljud

Wharfedale Super Denton är en del av Wharfedales Heritage-serie, som bygger på klassisk Wharfedale-design men med moderna element, kabinett och delninsfilter. Heritage-serien lanserades 2014 med Denton 80th Anniversary, följt av Denton 85th Anniversary och storsuccén Linton. 

Nyligen kompletterades serien med high end-modellen Dovedale som tillverkas i Storbritannien. 

Super Denton Anniversary finns i tre olika utföranden: valnöt, mahogny och svart ek. Modellen är inspirerad av den ursprungliga Denton 3 från 1971, men är i övrigt en helt igenom modern konstruktion. Den är en kompakt och prisvärd högtalare som erbjuder vintage-estetik och ett fantastiskt ljud.

Kabinetten är fanérade för hand och basen är avstämd till 40 Hz gör den till en intressant kombination av tradition och modern teknik.

Mer än en återintroduktion

En av de anmärkningsvärda sakerna med den ursprungliga Denton var dess kompakta storlek, som hjälpte till att popularisera konceptet med "bokhylla"-högtalare i en tid då hi-fi-högtalare vanligtvis var större och skrymmande lådor. 

De flesta Denton-varianter var tvåvägshögtalare, som kombinerade ett mellan-/baselement med ett diskantelement. Detsamma gäller för de två Heritagemodellerna 80th och 85th Anniversary. 

Men 1971 lanserade Wharfedale Denton 3 – en trevägare med separata bas-, mellanregister- och diskantelement. Wharfedale skapade den minsta trevägshögtalaren på marknaden, och som levererade samma prestanda som från betydligt större högtalarsystem.

En trevägsdesign med historia

Med måtten 360 x 246 x 275 mm (HxBxD) är Super Denton en av världens minsta trevägshögtalare – om inte den minsta – precis som Denton 3 för över 50 år sedan.

Mellanregister- och diskantenheterna är asymmetrisk placerade, vilket hjälper till att bibehålla högtalarens kompakthet och minskar reflektioner från kabinettets kanter.

Kabinettet har optimerade stag och avvägd inre akustisk dämpning med specialmaterial. Mellanregister- och diskantelementen har separata höljen. Själva lådan använder en kombination av träslag för att sprida panelresonanser snarare än att ha en enda resonansfrekvens. 

Ett inre skikt av spånskiva med hög densitet är bundet till ett yttre skikt av MDF med ett mellanskikt av speciallim med resonansdämpande egenskaper. 

Super Denton levereras i matchade par. Med en högtalare optimerad för den vänstra kanalen och den andra för den högra, säkerställs exakt stereobild med rätt djup och bredd djupt, brett ljudbild med rätt högtalarplacering.

Som med alla modeller i Heritage-serien är det nya Super Denton-kabinettet försett med handmatchat träfanér – en fantastiskt finish som passar alla boendemiljöer – oavsett om du siktar på en klassisk eller modern stil.

Bas

Den förstklassiga basenheten på 6,5” (165 mm) ger bas ner till 40Hz, under den grundläggande "E1"-stämningen för en vanlig basgitarr – imponerande för en högtalare med Super Dentons kompakta dimensioner. Den hanterar bas- och lägre mellanregisterfrekvenser med definition och uttryck, vilket ger liv till instrument och röster – häpnadsväckande för en högtalare av denna storlek.

Mellanregister

Mellanregisterenheten har en 2” (50 mm) kupoldesign – inspirerad av Wharfedales prisbelönta EVO4.

Detta element levererar övre mellanregister och lägre diskantfrekvenser. Den breda spridningen av detta kupolmembran ger klarhet och finess till det musikaliska framförandet och säkerställer en sömlös övergång från bastoner till de harmoniska övertonerna längre upp i frekvensområdet.

Diskant

Den nya 1” (25 mm) soft dome-diskanten ger detaljer och luftighet vid höga frekvenser. Den ärver designegenskaper från den betydligt dyrare Wharfedale Dovedale, inklusive det keramiska motorsystemet och den bakre kammaren. 

Denna hjälper till att reducera resonansfrekvensen vid delningen för en mer naturlig och sömlös övergång mellan drivenheterna.

De tre högtalarelementen är snyggt arrangerade och hanteras av ett väl utprovat delningsfilter med luftlindade spolar och polypropenkondensatorer i mellanregister- och diskantkretsarna för distorsionsfri prestanda.  

Minutiös utveckling 

Som med alla Wharfedale-modeller optimeras designen av kritiska mätningar kopplade till avancerad datormodellering. Slutjustering uppnås under tusentals timmars lyssningstester – precis som Wharfedales grundare Gilbert Briggs skulle säga: "Enbart frekvenskurvan kan dölja en mängd synder!"

Utvecklingen av Super Denton innebar komplexiteter och krävde en noggrannhet i detaljerna som är jämförbar med en modell med dubbelt så hög prislapp.

Resultatet är en musikalitet som passar alla genrer och källor – analoga såväl som digitala. Super Denton kommer att glädja och tillfredsställa lyssnare med musikunderhållning i många år framöver.

Mer information

Typ 3-vägs basreflex, stativhögtalare
Baselement 6.5" Kevlarkon
Diskant 1" Soft dome diskantelement, 2" Soft dome mellanregisterelement
Frekvensomfång 52 - 20000 Hz +/-3dB
Impedans 6 Ohm (kompatibel med 8 Ohm)
Känslighet 87 dB
Effekttålighet Rekommenderad förstärkareffekt 25-120W
Delningsfrekvens 940Hz och 4,6kHz
Mått 360 x 246 x 275 mm (HxBxD)
Vikt 9,2 kg/st

Glöm inte

Supra

Ply

Från: 70,00 SEK

Relaterade produkter