Rega Planar 3 50th Anniversary Edition

11 990,00 SEK
/ st
8321-AE
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Rega Planar 3 Anniversary Edition – begränsad utgåva

Rega fyller 50 och firar genom att ge alla musikälskare en riktigt fin present: en begränsad specialutgåva av den legendariska skivspelaren Rega Planar 3 – till ett galet bra pris! När de är slut är de slut...

Paketet innehåller skivspelaren i valnötsutförande, en finjusterad Neo PSU MK2 samt den handgjorda MM-pickupen Rega Exact förmonterad. Skivspelaren har en den finare drivremmen Reference EBLT, en 24V-motor som är utrustad med en specialanpassad CNC-fräst remtrissa i aluminium. 

Delarna som ingår i paketet:

Rega Planar 3 med Exact MM-pickup

14 990 kronor

Rega Neo PSU MK2

3990 kronor

Reference EBLT

650 kronor

Totalt:

19 630 kronor

Rega Planar 3 50th Anniversary

11 990 kronor

Du sparar

7 640 kronor

Pricken över i:et är de exklusiva alu-emblem som pryder såväl sockel som huv på den limiterade jubileumutgåvan av Rega Planar 3 Anniversary Edition. Locket är också special, "smoked", som säljs som tillval.

"Planar 3 är kanske den bästa skivspelaren i sin klass. Den är sedan länge en ikon bland skivspelare oavsett klass, och i den nya jubileumsversionen har inga kostnader sparats."

"Om du skyndar dig kan du göra ett skivspelarklipp."

Ljud & Bild

Nya funktioner Rega Planar 3

RB330 tonarm

Nya RB330 är kulmen på mer än 35 år av tonarms design och erfarenhet med den senaste tillverkningsmetoden 3D CAD och CAM-teknik. Med ett helt nytt lagerhus, är vårt senaste tonarmsrör utformat med hjälp av intelligent omfördelning av massa för att säkerställa att denna tonarm kommer att uppvisa betydligt mindre resonans. Extrem stabilitet med nästan friktionsfri rörelse från de nya hög precisionslagren medför att tonarmen kommer att klämma ut ännu mer information från din vinyl än någonsin tidigare.

  • Helt ny antiskatingmekanism (biasjustering) med mer lättlästa siffror, omdesignad styvare vertikalt lagerhus och integrerad armhållare.
  • Rega har gjort en ny lågkapacitans RCA-kabel med Neutrik-kontakter
  • Förbättrade horisontella-/vertikala lager med lägre friktion och högre precision
  • Ny designad 100 grams motvikt i mjukt stål.

Plint - Högglans akryl, laminerad plint, styvare och förbättrat utseende, ergonomiskt placerad on-/off knapp. Två färgval vid lansering: högblank svart & högblank vit

Dubbla stag – Förbättrade stag, ett tjockare 3mm fenol stag på undersidan av plinten och ett nytt stag i metall på ovansidan.

Lagerhus – Om designat lagerhus i mässing för centrumlagret, förbättrad passform och konstruktion minskar nu belastningen på själva lagret ytterligare.

Innertallrik - Om designade innertallrik, förbättrad precision och styvhet.

Glastallrik - Nytt floatglas "Optiwhite" glastallrik med polerad kant+ på 12mm – Ökad precision vid tillverkning ger tallriken ökad precision och ett fantastiska utseende.

Omdesignade fötter - Ny förbättrad fot för att öka stabiliteten och minska vibrationer.

24V motor - Förbättrad ny motorstyrning på det interna PCB-kretskortet. Motorn är uppgraderingsbar med Rega TT-PSU distorsionfria nätdel med 33/45 rpm hastighetskontroll som har en förbättrad och mer avancerad antivibrationskrets PCB (säljs separat).

Motorkåpan - Ny motorkåpa med integrerad kylning.

"Massa absorberar energi! - förlorad energi är lika med förlorad musik!"
Rega har genom tiden utvecklat sin teknik att tillverka lätta styva plintar. Smart användning av lättviktspartikelkärna med en mycket styv fenolharts yta blev grunden till att den höga prestanda uppnås genom den numera välkända ursprungliga Planar serien.

Den nya Planar 3 tar denna designfilosofi till nästa nivå. En lätt akryllaminerad sockel förstärkt med en ny förbättrade dubbel stag. Dessa stag är monterade speciellt där det krävs ökad styvhet (mellan tonarmen fästpunkt och innertallrik lagret) som bidrar till styvheten och att absorbera massa. Stagen förhindrar energiupptagning och oönskad resonans, som kommer att lägga onaturliga snedvridningar till musiken.

På samma sätt kan tyngre massa överföra mer oönskad energi, såsom motor eller lagerljud direkt i den roterande skivan. Användningen av stag istället för att öka plinttjockleken gör det möjligt att öka gör det möjligt att dubbla tjockleken av fenolharts i dessa nyckelområden. Samtidigt som ytterligare viktminskning till plinten. Detta minskar att massa absorberas och att energin försvinner.

Neo PSU MK2

Neo PSU använder samma RP10 DSP generator (digital signalbehandling) byggd på en hög stabilitetskristall. DSP-generatorn delar upp den exakta signalen från kristallen till den exakta frekvens som krävs för att perfekt sinusformad vågform för att driva motorn.

Detta, tillsammans med en effektiv förstärkare, genererar en 24V AC-balanserad signal med mindre än 0,15% förvrängning, vilket helt påverkas av eventuella förändringar i nätström / spänning och förhållanden.

Denna driver sedan skivspelarens antivibrationskrets, som sitter under skivspelarens plint. Formspråket kommer från den nya Fono MM & MC familjen.

Mer information

Typ Manuell, remdriven
Hastighet 33 1/3 och 45 RPM
Pickup Exact moving magnet
Tonarm Rega RB330
Inbyggt RIAA Nej
Mått 17 x 447 x 360 mm stängt lock (HxBxD)
Vikt 6 kg

Glöm inte

Supra

Phono 2RCA-SC

Från: 955,00 SEK

Relaterade produkter