Definitive Technology Demand D9 svart demo

Ordinarie pris 8 990,00 SEK

7 195,00 SEK

/ par
10901-2-demo
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

D9

D9 är mellanmodellen i Demand-serien från amerikanska Definitive Technology, en kompakt stativ-/bokhyllehögtalaren med ett imponerande ljud. 

I denna modell har man satt i ett 5.5"-element som är specialutvecklad för att kunna producera låga frekvenser utan tråkig distorsion. Ovanpå detta sitter en 1" aluminium-diskant som klingar snyggt utan att påfresta öronen. D9 skiljer sig från sitt mindre syskon, då D9 har en slavbaskonstruktion. Detta betyder att den vanligare basreflexporten (det där hålet som brukar finnas i lådan) inte finns utan ett löst membran utan magnetsystem sitter i lådan, i detta fall en 5"-slav/membran. Detta membran kallas ibland för slavbas och hjälper högtalaren att gå ännu lite djupare i frekvens, precis som en basreflexport gör, men ljudet upplevs på ett annat sätt. Lite tightare! Med denna konstruktion kan man även få ner volymen på högtalaren aningen och eftersom slavbasen sitter ovanpå högtalaren, under ett skyddsnät, kan den stå nära vägg utan att det påverkar ljudet negativt. 

Demand-serien

Demand-serien från Definitive Technology är en serie kompakta högtalare där det primära målet har varit att återge en stor och djup ljudbild i kompaktare format. Man har utvecklat speciella wave guides till både diskant och baselement för att ge en så bred ljudbild som möjligt. Diskanten i samtliga högtalare är placerad off-center på lådan för att eliminera diffraktioner från baffelns kanter. Baselementen är så kallade BDSS-element, en fortkortning av Balanced Double Surround System. Detta betyder att bas-/mellanregistern har en ytte gummiupphängning och en inre upphängning, där dust capen vanligtvis sitter. På så sätt kan man kräma på lite mer utan att membranet viker sig och få oönskad distorsion.

Lådorna är lackade med 5-lagers pianolack i svart och vitt. 

Definitive Technology

Amerikanska Definitive Techology började med en audiofil som ville täcka ett hål i hembio-marknaden under 90-talets första år. Han ansåg att det saknades hembosystem där ljudet var i toppklass. Det ledde till att han, tillsammans med ingenjörer, designers, och klassiska musiker, skapade Defintive Technology i början av 90-talet och blev snabbt en de främsta premium-högtalare i USA. 

Numera tillverkas såväl högtalare dedikerade för hembio som för hifi. 

Mer information

Typ 2-vägs med passiv radiator
Baselement 5.25" BDSS-driver, 5" passiv radiator
Diskant 1" Aluminium dome
Frekvensomfång 44 - 24000 Hz
Impedans 8 ohm
Känslighet 88dB (1 w @ 1 meter)
Effekttålighet -
Delningsfrekvens -
Mått HxBxD: 297 x 165 x 304 mm
Vikt -