Ino Audio bpa80V-2-2

59 990,00 SEK
/ st
10121
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Nyhet! Ingenjör Öhmans lilla förstärkarmonster

Äntligen hos oss på Hifi Kit – en riktigt kraftfull förstärkare signerad Ingvar Öhman. Välkommen Ino Audio bpa80V-2-2!

Här har du ett modernt slutsteg med switchad nätdel som klarar av att driva ett helt knippe av Ino Audios egna basmoduler – och alla krävande förstärkaruppdrag.

Slutsteget lämnar inte någon oberörd. Förbluffande kraft och otrolig transientsnabbhet borgar för ypperlig kontroll över tillkopplade högtalare. Men det har också en skirhet, klarhet och luft som saknar motstycke.

Detta är en lilliputian med ett brobdingnagianskt hjärta.  

Hypex Electronics har varit en av flera samarbetsparters i tillblivelsen av denna förstärkare. Hypex har skapat klassledande förstärkarmoduler, nätdelar och övrig innovativ hårdvara sedan 1996. 

Den pålästa vet att Hypex-produkter i dag sitter i var och varannan förstärkare av högsta kvalitet. Men för det Ingvar Öhman ville uppnå fanns ingen modul som passade, eller höll måttet. 

Därför har Ino Audio har tagit fram en egen modul som produceras av Hypex, med ett antal viktiga förändringar från standardmodulerna.

Varför välja just detta slutsteg?

Idén fastställdes över en kopp kaffe, första skissen gjordes på en pappersservett… 

Efter ett antal månaders arbete med optimeringar av konstruktionen, följt av stabilitetstester och förstås en massa lyssningar, är förstärkaren äntligen färdig, och den är något tämligen unikt. Den genererar en exakt utsignal på upp till +/-80 volt på högtalarutgångarna ned till under fem cykler per sekund. 

Det besvärande fenomenet ”rail pumping” som drabbar alla konventionella förstärkare som arbetar med switchteknik, är finurligt borttrollat. Mycket tid och engagemang har lagts ned och resultatet talar för sig självt: ett litet monster till slutsteg!

Det är ett monster som också kan konsten att både ryta – och viska och tassa fram på tå. 

Detta är ett tvåkanalsslutsteg som spelar fullregister och kan således användas till alla tänkbara applikationer där exceptionellt högkvalitativ kraft behövs. Konstruktionens extrema bandbredd nedåt i registret möjliggör dessutom drivning av alla tänkbara basapplikationer, i de fallen kompletterade med högklassiga aktiva delningsfilter.

Chassit är i aluminium och har en massiv frontplåt med Ino-logotyp i relief, samt en riktigt trevlig bakplåt som blottar en hel uppsättning kortslutningsfria högtalarkontakter samt balanserade ingångar via XLR. På fronten finns en röd statuslampa som är dimm- samt avstängningsbar via diskret switch i frontens underkant.

Kom och lyssna själv i butiken – och finns också för hemlån!

** 

2-kanalsslutsteg

Lastbar ned till 2 ohm per kanal. 

Balanserade ingångar men även drivbara obalanserat via specialkabel. 

Trippla högtalarutgångar per kanal möjliggör en smidig installation för drivning av 2, 4 eller till och med 6 högtalare. 

Utförande - svarteloxerad aluminium med tryckt baksida & silverfötter

Mer information

Effekt 2x1200 i 2 ohm, 80v
Analoga Ingångar 2 x balanserade XLR
Digitala Ingångar Nej
Utgångar Nej
Högtalarutgångar 2 x par, kortslutningssäkra
Tonkontroll Nej
Bluetooth Nej
Streaming Nej
D/A-omvandlare Nej
Mått BxHxD): 310x104x330mm (höjd med fötter inräknat)
Vikt 6,3 kg