Totem Sky (Mahogny) Demo-ex

Ordinarie pris 25 995,00 SEK

20 795,00 SEK

/ par
D-45501-3
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Demo-ex i mycket gott skick!


Energisk och underhållande högtalare - en direkt favorit!

Man kan luras av Totem Skys enkla och traditionella utseende, men denna lilla stativhögtalare levererar ett ljud som imponerar de flesta. Byggkvaliten är i toppklass! Väldigt stabil kabinett med bra dämpning för att hålla kontroll på onönskad resonans. 

Sky har ett 5.25" långslagigt baselement som ger en rapp och kontrollerad basåtergivning. I detta element har man satt en talspole på hela 3" vilket bidrar till en maximal effekttålighet på hela 500W! Till basen har man matchat en relativt stor dome-diskant, 33mm, med textilmembran och även här har man valt ett relativt enkelt delningsfilter för att uppnå högre upplösning och en mer transparent återgivning. Dessa högtalare mår bra av att stå relativt nära bakvägg, mellan 15-90 cm rekommenderas. 

Ljudet är lekfullt, energiskt och väldigt underhållande, något som får en att vilja lyssna på mer musik för varje låt som går. Ljudbilden målas upp större än många andra högtalare i liknande storlek och ger en härlig tredimensionell känsla med grym närvaro. 

Samtliga element som sitter i Totems högtalare är specifikt utvecklade för respektive modell och tillverkade av världens främsta elementtillverkare med snäva toleranser.

Eftersom elementen är specialtillverkade är delningsfiltret sällan kryddat med massa komponenter som kan orsaka oönskade problem. Man har också valt att skippa de vanliga PCB-korten och valt att placera ut de väl utvalda komponenterna på en platta, där komponenterna krimpas ihop för maximal signalöverföring. På de få ställen som kräver lödning används WBTs silverlod.

Kabinett är byggda via en metod som kallas Lock-Miter vilket låser alla skarvar och ger en mycket bättre stabilitet än klassisk 45-graders montering. Högtalarna har dubbla, guldpläterade terminaler för möjlighet till bi-wiring/bi-ampning.

Mer information

Typ 2-vägs basreflex
Baselement 5.25″ (3″ voice coil)
Diskant 1.3″ / 3.3 cm Laser Etched Textile Soft Dome
Frekvensomfång 48 - 29500 Hz
Impedans 8 ohm
Känslighet 87dB
Effekttålighet -
Delningsfrekvens 2500 Hz
Mått HxBxD: 305 x 162 x 229 mm
Vikt 6.4 kg

Glöm inte

Relaterade produkter