Paket Kompakt Rör: Quad + Definitive Technology

Ordinarie pris 20 980,00 SEK

18 900,00 SEK

* Obligatoriska fält

Ordinarie pris 20 980,00 SEK

18 900,00 SEK

89011
  • Produktbeskrivning

Detaljer

Otippat bra kombo!

Vi hade precis packat upp den lilla rörförstärkaren VA-One+ från engelska Quad när första leveransen av Demand D7 från Definitive Technology kom och i all iver kopplade vi snabbt upp dessa små bokhyllehögtalare till den lilla förstärkaren. Det tog inte många sekunder innan vi märkte att det här var en riktigt passande kombination, trots den ganska låga känsligheten på högtalarna! 

I paketet ingår:
1 par Definitive Technology Demand D7
1 st Quad VA-One+
10m högtalarkabel, Supra Classic 1.6


Quad VA-One+

Detta är en förstärkare som har det mesta - inbyggd DA-omvandlare för att kunna ansluta dagens digitala produkter, bluetooth-mottagare för snabb och enkel uppspelning av musik trådlöst och rörens kristallklara och varma ljud!

Att det är en rörförstärkare är inte svårt att ungå. Under det skyddande gallret sitter totalt 7 st rör som tillsammans levererar en effekt på 12 W per kanal. I förstegsdelen sitter ett ECC83 och två ECC82 och i slutstegsdelen ser vi fyra stycken EL84 i push-pull-konfiguration. Det täckande gallret går givetvis att ta bort så att den mysiga glöden från rören bättre syns. 

På baksidan av förstärkaren sitter totalt tre digitala ingångar - en optisk, en koaxial och en USB-B. Här kan du alltså alltid ha din TV, dator, nätverksspelare etc inkopplad. Du väljer källa via den smidiga fjärrkontrollen som följer med. Den inbyggda DACen har en upplösning på 24-bitar/192 kHz och sköter signalhanteringen galant. 

Som ett litet körsbär har man även petat in en Bluetooth-mottagare med aptX så att du snabbt och smidigt kan spela upp musik trådlöst från din telefon, surfplatta eller dator. 

Man har givetvis även utrustat VA-One Plus med en analog ingång där du kan koppla in valfri analog uppspelare: CD, vinyl, tuner, kasett. 

Med den medföljande fjärrkontrollen kan du sköta förstärkarens alla funktioner; höja/sänka volymen, byta källa och stänga av/sätta på förstärkaren. 

Specifikantioner:
Effekt: 2 x 12W
Analoga ingångar: 1 par RCA
Digitala ingångar. 1 x optisk, 1 x USB, 1 x Coax
Utgångar: Hörlur
Högtalarutgångar: 1 par
Bluetooth: Ja, aptX
D/A-omavandlare: Ja
Mått: BxHxD 180 x 163.5 x 284.5 mm
Vikt: 7.5 kg


Definitive Technology Demand D7

D7 är den minsta högtalaren i Demand-serien från amerikanska Definitive Technology, en superkomapkt stativ-/bokhyllehögtalaren med ett imponerande ljud. 

Trots det mindre 4.5"-elementet har D7 en glädjande energi i det nerdre registret. Tillsammans med 1"-diskanten med aluminium dome har du en kristallklar återgivning i hela registret. Med hjälp av basreflexkonstruktionen kan du laborera med avståndet från bakväg för att öka eller minska basåtergivningen. Då denna högtalare är ganska liten mår den rätt bra av att stå ganska nära en bakvägg för att få lite boost i basen. 

Demand-serien

Demand-serien från Definitive Technology är en serie kompakta högtalare där det primära målet har varit att återge en stor och djup ljudbild i kompaktare format. Man har utvecklat speciella wave guides till både diskant och baselement för att ge en så bred ljudbild som möjligt. Diskanten i samtliga högtalare är placerad off-center på lådan för att eliminera diffraktioner från baffelns kanter. Baselementen är så kallade BDSS-element, en fortkortning av Balanced Double Surround System. Detta betyder att bas-/mellanregistern har en ytte gummiupphängning och en inre upphängning, där dust capen vanligtvis sitter. På så sätt kan man kräma på lite mer utan att membranet viker sig och få oönskad distorsion.

Lådorna är lackade med 5-lagers pianolack i svart och vitt. 

Specifikationer:
Typ: 2-vägs basreflex
Baselement: 4.5" BDSS-driver
Diskant: 1" Aluminium dome
Frekvensomfång: 57 - 24000 Hz
Impedans: 8 ohm
Känslighet: 85dB
Mått: HxBxD: 248 x 140 x 223 mm

Glöm inte

Relaterade produkter