Lindstrom Audio Medium

74 000 SEK
/ par

* Obligatoriska fält

74 000 SEK
65300
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Hifi Kit presenterar Lindstrom Audio - ditt egna live-band i vardagsrummet! 

"Efter 25 år har äntligen utvecklingsavdelningen valt att lansera" säger Lindström Audios grundare Mikael.
Han fortsätter;
"Det har aldrig varit aktuellt att lansera en högtalare som ser och fungerar som dom flesta andra, men en högtalare enligt principen Open Baffle [sv. Öppen baffel]. Nu har vi lyckats skapa något som engagerar oss och som vi är mycket stolta över. Nu kändes det naturligt att dela med oss av den musikupplevelse som dessa högtalare ger dig som lyssnare."

 Lindström Audios högtalare är skapade utifrån nyckelorden: Energi, glädje och livekänsla. För att uppnå detta har man i huvudsak prioriterat lyssningstester med musikintresserade, branschmänniskor och musiker. Vid dessa tillfällen har vanliga uttryck varit: Lättlyssnade, Dynamiska, Slagkraftiga, LIVE!

Kommentarer kring utseendet har varit en enighet: Möbelkänsla, Ett riktigt statement, Finklädd kraftkarl

 Mikael Lindström, konstruktör och grundare av Lindström Audio, förklarar för oss närmare varför de valt teknologin och principen Open-Baffle till sin första högtalarserie ”Dynamic Range”.

 ”Insikten om att lådan är ett av de största hinder för att uppnå det ljudideal vi sökte, ledde oss in på olika öppna principer. Utmaningen var att hitta vägar till att kunna prestera en fullskalig bas. De första testerna var intressanta på så sätt att basen lät som instrumenten och således inte som en klassik låda/kabinett. Det lät inte bara bas utan elbas, kontrabas, orgelbas och det med ton. Efter mycket arbete lyckades vi också få till nivån. Både en ren, artikulerad och kraftfull sådan”. 

 Mikael fortsätter;
”Den stora fördelen med öppen baffel är att man energisätter rummet som i sig är en av de viktigaste delarna för att få till en livekänsla. Musiken upplevs helt enkelt som än mer energirik, levande och dynamisk när man tar bort lådan. Man kan fråga sig om principen och teknologin öppen baffle verkligen är ny?
Nej, i högtalarens begynnelse experimenterade man mycket med olika öppna konstruktioner. En intressant jämförelse är att i början av 1900-talet experimenterades det med både elmotorer och förbränningsmotorer inom fordonsindustrin. Av flera skäl blev det så att förbränningsmotorerna blev dominerande under många år, tills miljökraven och tekniken nu har drivit fram en återkomst för den moderna elbilen som vi känner till. Nu har tekniken även kommit ikapp inom musikbranschen, på samma sätt som elbilen gjorde. Det är nu möjligt att verkligen bygga öppna högtalarkonstruktioner. Det här är Lindstrom Audios bidrag till att njuta av musiken på ett både levande och behagligt sätt. Close to Live! "

Hemsida: www.lindstromaudio.com


Vi på Hifi Kit, sittandes framför skapelserna, har själva slutat lyssna på anläggningen och hör bara reproduktionen av musik. Med leenden på läpparna kan vi bara hålla med föregående talare. Vi har valt att följa Mikael Lindström på hans resa att dela med sig av sina skapelser. 

Idag sträcker sig Dynamic Range på 3 modeller, alla med samma klang men lämpade för olika storlekar på rum. Small (S) 10-30m2, Medium (M) 20-60m2 samt Large (L) 50-100m2.

Modellerna har väldigt mycket gemensamt förutom antalet baselement som förövrigt mäter diametern 12” i alla modeller. (S)mall med bestyckningen 1st 12” i baselement samt 1st 8” bredbandselement har priset 49 000:- SEK/paret samt modellen Medium (M) har således dubbla 12” och kostar då 76 000:- SEK/paret. 

Vi rundar av där och hissar upp volymen på förförstärkaren vår och lyssnar vidare med fortsatta leenden på Medium (M). I fortsatt tystnad funderar vi hur toppmodellen Large (L) med hela 4st 12” per kanal skulle kunna tänka sig att ljuda...

Varmt välkomna till oss här på Hifi Kit för en demonstration av Lindström Audio och deras Open-Baffle´s. Både (S) samt (M) står uppkopplade och redo att göra din dag gladare!

Mer information

Typ 2-vägs Open Baffle
Baselement 2 x 12"
Diskant 8" bredband
Frekvensomfång -
Impedans 8 ohm
Känslighet 91 dB
Effekttålighet -
Delningsfrekvens -
Mått HxBxD: 1210 x 500 x 420 mm
Vikt -