Technics SL-1210GR

16 900,00 SEK
12109
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Given klassiker i hifi-utförande!

Få har nog missat att Technics SL-1200/SL-1210 idag är bland de mest ikoniska och omtyckta skivspelarna i världen. Den har länge använts at DJs, radiostationer, musikälskare och vinylfantasten genom tiderna och finns idag i tre nyproducerade varianter. SL-1210GR är en förbättrad version av de tidigare modeller. 

Förutom utseendet är det mycket som skiljer sig från sina tidigare syskon. Till att börja med har GR-modellerna ärvt en hel del DNA från topmodellen, SL-1200G/SL-1210G, däribland den kärnfria, direktdrivna motorn och helt ny motorstyrningsteknik som eliminerar kuggning som kan orsakas av ojämn rotation. Även skivtallriken är förbättrad, tyngre och bättre dämpad. 

Tonarmen följer skivans rotation och möjliggör avläsning med hög precision. Technics har tillvaratagit den traditionella, statiskt balanserade universella S-formade tonarmen, och använder aluminium med utmärkt låg vikt och styvhet som material.
Som på SL-1200G är tonarmen kardanupphängd och har ett högprecisionslager med hölje som tagits fram genom en skärprocess. Den höga initiala rörelsekänsligheten på 5 mg eller mindre uppnås genom manuell montering och justering av skickliga japanska mekaniker. Detta gör det möjligt att korrekt avläsa spåren i skivorna.
Dessutom medföljer en typ av extravikt och pickupen kan bytas ut mot en mängd andra pickuper för att matcha musikgenre eller känsla.

Skivspelaren använder guldpläterade PHONO-kontakter för löstagbara kablar och därför kan en mängd olika kablar väljas. Skivspelaren använder guldpläterade PHONO-kontakter för löstagbara kablar och därför kan en mängd olika kablar väljas.

Mer information

Typ Direktdriven
Hastighet 33 1/3, 45, 78 rpm
Pickup Säljes separat
Tonarm Universal, Static Balance 230mm effective length
Inbyggt RIAA Nej
Mått BxHxD: 453 x 173 x 372 mm
Vikt 12 kg

Glöm inte

Relaterade produkter