Pro-Ject Debut Carbon EVO

5 490,00 SEK

* Obligatoriska fält

5 490,00 SEK
10731
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

Populära Debut Carbon i uppdaterat format - Debut Carbon EVO!

Att Pro-Ject tillverkar riktigt schyssta skivspelare har nog ingen missat, åtminstone inte den som har letat lite aktivt. Debut Carbon var en riktigt populär modell som rekommenderas till den som letar efter något roligare än de enklare instegsmodellerna. Nu har man förfinat denna modell och förbättrat en hel del funktioner och komponenter - låt oss presentera Debut Carbon EVO!

Till att börja med har man byggt in en elektriskt styrd motor som skiftar mellan 33 och 45 varv via en 3-vägs switch som sitter på undersidan av skivpslaren. Man slipper alltså lyfta tallriken och manuellt flytta remmen för att byta hastighet. Detta är inte bara smidigt och enkelt utan förlänger även remmens livslängd något. Tack vare den elektriskt styrda motorn håller den även en stabilare hastiget. 
Du kan även spela 78 rpm, men då krävs ett rembyte (78rpm-rem medföljer). Observera att du även kräver en anna nål för 78 rpm-skivor. 

Vidare har man förbättrat skivtallriken genom att dämpa insidan med TPE och på så sätt har man eliminerat oönskade resonanser. Dämpningen gör att tallriken blir ytterligare lite tyngre (1,7kg) och då man har satt dämpningen i ytterkant på tallrikens undersida lyckas man åstadkomma en ännu stabilare rotation. 

Fötterna som spelaren står på är även utbytta till en mycket stabilare och dämpad variant i metall som går att justera i höjd så att spelaren kan stå stabilt i lod, även på aningen ojämna ytor.

I övrigt så sitter det en trevlig pickup förmonterad från Ortofon, närmre bestämt 2M Red. Denna kan du väldigt enkelt uppgradera i framtiden till 2M Blue, bara genom att byta nålen, då de använder samma pickuphus. 

Debut Carbon EVO har inga fasta signalkablar. Det sitter RCA-honor monterat på baksidan så att du själv kan välja signalkabel! Det följer givetvis med en kabel så att du snabbt kan sätta igång spelaren och njuta av musiken!

Mer information

Typ Remdriven skivspelare
Hastighet 33 / 45 rpm samt 78 rpm
Pickup Ortofon 2M Red
Tonarm 8.6" kolfiber
Inbyggt RIAA Nej
Mått BxHxD: 415 x 118 x 320 mm
Vikt 5.6 kg

Glöm inte

Relaterade produkter