Definitive Technology Demand D7

5 990,00 SEK
/ par

* Obligatoriska fält

5 990,00 SEK
10900
  • Produktbeskrivning
  • Specifikationer

Detaljer

D7

D7 är den minsta högtalaren i Demand-serien från amerikanska Definitive Technology, en superkomapkt stativ-/bokhyllehögtalaren med ett imponerande ljud. 

Trots det mindre 4.5"-elementet har D7 en glädjande energi i det nerdre registret. Tillsammans med 1"-diskanten med aluminium dome har du en kristallklar återgivning i hela registret. Med hjälp av basreflexkonstruktionen kan du laborera med avståndet från bakväg för att öka eller minska basåtergivningen. Då denna högtalare är ganska liten mår den rätt bra av att stå ganska nära en bakvägg för att få lite boost i basen. 

Demand-serien

Demand-serien från Definitive Technology är en serie kompakta högtalare där det primära målet har varit att återge en stor och djup ljudbild i kompaktare format. Man har utvecklat speciella wave guides till både diskant och baselement för att ge en så bred ljudbild som möjligt. Diskanten i samtliga högtalare är placerad off-center på lådan för att eliminera diffraktioner från baffelns kanter. Baselementen är så kallade BDSS-element, en fortkortning av Balanced Double Surround System. Detta betyder att bas-/mellanregistern har en ytte gummiupphängning och en inre upphängning, där dust capen vanligtvis sitter. På så sätt kan man kräma på lite mer utan att membranet viker sig och få oönskad distorsion.

Lådorna är lackade med 5-lagers pianolack i svart och vitt. 

Definitive Technology

Amerikanska Definitive Techology började med en audiofil som ville täcka ett hål i hembio-marknaden under 90-talets första år. Han ansåg att det saknades hembosystem där ljudet var i toppklass. Det ledde till att han, tillsammans med ingenjörer, designers, och klassiska musiker, skapade Defintive Technology i början av 90-talet och blev snabbt en de främsta premium-högtalare i USA. 

Numera tillverkas såväl högtalare dedikerade för hembio som för hifi. 

Mer information

Typ 2-vägs basreflex
Baselement 4.5" BDSS-driver
Diskant 1" Aluminium dome
Frekvensomfång 57 - 24000 Hz
Impedans 8 ohm
Känslighet 85dB (1 w @ 1 meter)
Effekttålighet -
Delningsfrekvens -
Mått HxBxD: 248 x 140 x 223 mm
Vikt -

Glöm inte

Relaterade produkter