11516
16990 SEK/st 16990 SEK/st
Varan har lagts i varukorgen!

HecoDirekt Einklang

Nu är tyska Heco tillbaka med ytterligare en unik högtalare i Direkt-serien. Den här gången bjuds vi på en ovanlig och mycket trevlig envägs basreflex-konstruktion, därav namnet Einklang. Konstruktionen innebär att man använder sig av ett så kallat bredbandselement i varje högtalare som sköter allt ljud, allt från den djupaste basen till den ljusaste cymbalen.

När man hör Heco Einklang blir man förvånad över hur bra det låter och hur mycket detalj man kan höra ur ett element. Ljudet blir otroligt homogent tack vare bredbandselementet. Basen är väldigt spänstig och rapp och diskanten rullar av väldigt fint och behagligt. Ljudet är balanserat och mycket bra harmoniserat och man kan därför lyssna flera timmar i sträck utan att bli trött i öronen.

Vanligtvis brukar högtalare vara konstruerade med flera element som tar hand om specifika frekvenser. En diskant tar hand om de ljusa tonerna och ett bas element tar hand om de djupa tonerna. För att rätt frekvens ska skickas till rätt element använder man sig utav så kallade delningsfilter. Det största problemet med delningsfilter är att det blir förskjutningar i ljudvågsfaserna och att många frekvenser överlappar varandra. Ett annat problem är att elementen inte kan sitta på exakt samma plats utan måste sitta på olika platser. De här två faktorerna skapar interferens i ljudvågorna vilket betyder att vissa frekvenser släcker ut varandra.

I en envägskonstruktion likt Einklang används inget delningsfilter så vi får inga fasförskjutningar. Det blir även mycket mindre interferens mellan elementen eftersom man då endast har ett element per högtalare kontra till exempel två eller tre element. Det blir ett fylligare ljud eftersom man stöter på färre problem. Less is more som man brukar säga!

Typ: 1-vägs basreflex
Baselement: 8" Bredbandselement
Frekvensomfång: 32 - 19200 Hz
Impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 94 dB/SPL
Effekttålighet: 180 W Max, 120 W RMS
Mått: 382 x 842 x 196 mm (224 ink. kontakter), Med ben 382 x 931 x 385 mm
Vikt: 19.0 kg